EN

SV

Search
Close this search box.

VETO-hanke (päättynyt)

VETO -hanke on päättynyt 31.7.2023

VETO-hanke oli Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n hallinnoima ESR-rahoitteinen työllistämishanke, jonka kohderyhmänä ovat pitkäaikaistyöttömät, osatyökykyiset, vaikeasti työllistyvät, ikääntyneet, nuoret, maahanmuuttajat ja erityistä tukea tarvitsevat. Hankkeessa toteutetaan myös maahanmuuttajille suunnattu pilotti Seinäjoen alueella vuonna 2022.

Hankkeen toiminta-aika oli 1.8.2020-31.7.2023 ja se toimi Kuusiokuntien, Järviseudun sekä Seinäjoen ja Ilmajoen alueilla. Asiakkaita otetaan vastaan hankealueen kaikissa kunnissa olevissa toimipisteissä ja Seinäjoella PLU:n toimistolla.

Hankkeen tavoitteena oli kehittää toiminta-alueellaan sidosryhmien kanssa toimintamalli, missä työkuntoisuutta (toiminta- ja työkykyisyys) edistetään työvalmennusta ja elintapaohjausta yhdistämällä.

Käytännössä tämä tarkoitti:

  1. Toimivan verkoston kehittäminen elintapaohjaukseen ja työvalmennukseen työttömille ja työttömyysuhan alaisena oleville, erityispainotuksena yritysten rekrytointitarpeiden osuvuuden parantaminen
  2. Työttömien työkuntotodistuksen kehittäminen, jota asiakas voi hyödyntää CV:nsä lisänä

Työkunnon ja työllisyyden kehittämisessä on monta eri vaihtoehtoa. Järjestys voi olla esimerkiksi, että lähdetään

  1. elintapaohjauksen kautta työelämään
  2. suoraan työvalmennuksen kautta työelämään
  3. tai elintapaohjaus ja työvalmennus toteutuvat samaan aikaan (monen henkilön kanssa tämä on hyvä vaihtoehto)

Hanke edisti hyvinvointia, yhteiskunnallista ja kulttuurista yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa, sekä huomioi sukupuolinäkökulman hankkeen toiminnassa. Toimintamalleissa yksilö oli keskiössä. Yksilöön pyrittiin vaikuttamaan moniammatillisen verkoston avulla niin fyysisenä, psyykkisenä kuin sosiaalisena kokonaisuutena. Liikunnan, ravitsemuksen ja levon merkitystä ei voi liikaa korostaa, kun pyritään vaikuttamaan yksilön työkuntoisuuden parantamiseen. Tämän kolminaisuuden kuntoon saattamisella yksilöllä on entistä paremmat mahdollisuudet sijoittua työkykyisenä työelämään.

**************************************

VETO-hankkeen päätösseminaari järjestettiin 16.3.2023 Seinäjoella

Veto-hankkeen päätösseminaari järjestettiin live-tapahtumana hotelli Almassa Seinäjoella. Tilaisuuden kutsu ja ohjelma: VETO-hankkeen päätösseminaari 16.3.2023

Vierailevana luennoitsijana ”arvo- ja hyväksymispohjaisesta” lähestymistavasta saimme kuulla Anu Kangasniemen esityksen: Veto-hanke_Kangasniemi.
Anu Kangasniemi on koulutukseltaan PsT, terveyspsykologian erikoispsykologi, sertifioitu liikunta- ja urheilupsykologi, LitM.

Lisäksi liitteenä ovat muut tilaisuuden esitykset:

– VETO-hankkeen yleisesittely (yli 70 kalvoa), saavutetut tulokset, sisältökuvaukset työvalmennuksesta ja elintapaohjauksesta: Fin_Avaus_ja_esittelydiat_VETO_16.3.2023

– Riika Savelan esitys Fysios Mehiläisen elintapaohjauksesta: PLU Elintapaohjaus Fysios Mehiläinen

***********************************

MUITA LISÄTIETOJA VETO-HANKKEESTA

Liikunta- ja urheiluseuroille mahdollisista työllistämisen apuvälineistä järjestettiin 24.2.2021 info. Tähän liittyvää kirjallista aineistoa löydät tästä: Apuvälineitä rekrytointiin (pdf)

Hankehenkilöstö
Timo Hämäläinen, projektipäällikkö, timo.hamalainen@plu.fi, 050 585 0461
Mikko Rissanen, työvalmentaja, mikko.rissanen@plu.fi, 040 575 8127
Tuula Sundberg, työvalmentaja, tuula.sundberg@plu.fi, 040 547 6270

Scroll to Top