EN

SV

Search
Close this search box.

Koulutukset opiskeluvuosille

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry (PLU) tarjoaa Liikkuville oppilaitoksille antoisia koulutuksia seka opiskelijoille että koulun henkilökunnalle. Seuraamalla näitä sivuja, pysyt hyvin kartalla tarjolla olevista kouluyuuksista ja koulutuskampanjoista!

Ota yhteyttä: nuoriso- ja seurakouluttaja Ensio Heikinkangas, ensio.heikinkangas@plu.fi, p. 040 483 9168 (arkisin klo 8.00 – 16.00).

Toisen asteen koulutuksia OPETTAJILLE:

Tauoilla energiaa opiskeluun:

Tämän koulutuksen tavoitteena on miettiä, mitä hyötyä on tauottamisesta opiskelupäivän aikana, miten se vaikuttaa oppimiseen (opintomenestykseen), vireystilaan ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin. Keskeinen tavoite koulutuksessa on konkretiassa ja antaa runsaasti vinkkejä ja ideoita fyysisesti aktiivisemman opiskelupäivän tiimoilta. Koulutuksen voi toteuttaa sekä etä- että lähikoulutuksena.

Koulutuksen rakenne:

  • Perustelua istumisen katkaisemiselle
  • Istumisen katkaisemisen/tauottamisen vaikutukset oppimiseen ja vireystilaan
  • Aktiivinen/aktivoiva oppimisympäristö
  • Runsaasti ideoita, vinkkejä ja linkkejä käytännön toteutukseen
  • Koulutus on pääosin toiminnallinen

Koulutuksen kesto 2h

Uutta Buugia – työpaja:

Uusi työpaja pureutuu juuri teidän oppilaitoksenne liikkuvaan arkeen ja toimii liikkuvan opiskelun buustaajana. Hyödynnämme työkaluna nykytilan arviota. Sen avulla pääsemme kiinni, mitkä käytänteet ovat juurtuneet oppilaitoksenne toimintaan ja mitkä osa-alueet kaipaavat kehittämistä ja uusia ideoita
Työpaja on pääosin toiminnallinen. Olemme uusineet aikaisemmissa koulutuksissamme olleet toiminnalliset työtavat ja taukoliikuntavinkit. Menetelmät ja vinkit ovat sellaisia, jotka opettaja pystyy ottamaan käyttöön ja muokkaamaan omaan työhönsä sopiviksi. Työpajassa syntyy hyvinvoinnin vuosikello.

Työpajan kesto 3h.

Koulutukset opiskelijoille:

Fyysisesti aktiivisempi opiskelupäivä:

Tämän oppitunnin tavoitteena on perehdyttää opiskelijat liikkuvamman opiskelupäivän merkityksestä ja hyödyistä oppimiseen, opintomenestykseen ja hyvinvointiin. Oppitunti on pääosin toiminnallinen ja nojautuu sisällöissään tutkittuun tietoon. Oppitunnilla käytetään myös teknologiaa opiskelupäivän aikaisen fyysisen aktiivisuuden mahdollistajana.

Koulutuksen kesto 1,5h

Liikunta Tutor:

Opiskelijat ovat keskeinen voimavara Liikkuva opiskelu toimenpiteiden toteutuksessa. Liikuntatutor koulutuksessa opiskelijat saavat tietoja ja taitoja toiminnan suunnitteluun, toteutukseen ja opiskelijoiden ja henkilökunnan aktivointiin.

Kesto 3h

Mentoroinnit -MAKSUTTOMIA

Mentoroinnilla tarkoitetaan konsultointiapua, jota liikunnan aluejärjestöt tarjoavat oman alueensa Liikkuville kouluille ja kunnille erityisesti hankkeen alkuvaiheessa. Kaipaatko vinkkejä koulupäivän liikunnallistamiseen, hankehakemuksen työstämiseen tai vaikka kuntanne Liikkuva opiskelu -verkoston laajentamiseen? Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n mentorit tarjoavat mielellään apua muun muassa näihin kysymyksiin.

Mentorointi on maksutonta. Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry haluaa olla mentoroinnin kautta tukemassa kouluja ja kuntia koulupäivien liikunnallistamistyössä!

Mentorointikäyntien aiheita:

  • Hankehakemuksen työstö
  • Nykytilan arvionnin työstö
  • vinkkejä koulupäivän / opiskelupäivän liikunnallistamiseen
  • henkilökunnan osallisuus koulupäivän / opiskelupäivän liikunnallistamisessa
  • koulun tilojen liikunnallistaminen

Pyydä mentorointia: nuorisokouluttaja Iida Kasari, 
ensio.heikinkangas@plu.fi puh. 040-4839168.

Scroll to Top