EN

SV

Search
Close this search box.

Liikkuva opiskelu

Liikkuva opiskelu- toiminnan tavoitteena on:

  • Lisätä opiskelijoiden liikkumista ja opiskelukykyä
  • Kehittää aktiivisuutta tukevaa toimintakulttuuria oppilaitoksissa
  • Lisätä yhteistyötä eri toimijoiden välillä
 

Jokainen oppilaitos ja opiskeluyhteisö voivat toteuttaa aktiivisempaa opiskelupäivää omalla tavallaan – pienestäkin voi aloittaa. Toiminnan suunnittelussa kannattaa olla mukana sekä opiskelijoita että henkilökuntaa. Aktiivisuutta mahdollistavat ja kannustavat esimerkiksi liikkumista tukevat olosuhteet, kuten liikuntatilojen vapaampi käyttö, toiminnallinen opetus, istumisen tauottaminen oppitunneilla, aktiiviset opiskelumatkat, opiskelijoiden vertaisliikuttaminen sekä liikkumiseen kannustavat välitunnit.

Aktiivisuuden lisääminen tukee oppimista, osallisuutta ja yhteisöllisyyttä. Liikkumista lisäämällä voidaan vahvistaa opiskelu- ja työkykyä, sekä vähentää tuki- ja liikuntaelinoireita https://www.liikkuvaopiskelu.fi/

Lähde mukaan matkalle Liikkuvaksi oppilaitokseksi!

1. Kaikki aktiivisen toimintakulttuurin kehittämisestä kiinnostuneet oppilaitokset voivat rekisteröityä maksutta mukaan rekisteröitymislomakkeella. Rekisteröityneille oppilaitoksille tarjotaan tietoa ja tukea toiminnan kehittämiseksi.

2. Rekistöröinnin jälkeen tehdään nykytilan arvionti. Se työkalu ohjelmassa mukana oleville oppilaitoksille toiminnan suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin. Nykytilan arviointi -työkalu auttaa valitsemaan oikeat kehittämiskohteet. Käyttämällä työkalua lukuvuosittain voitte seurata kehittymistänne.

3. Koulutusten tilaaminen. Liikunnan aluejärjestöt tarjoavat kattavia koulutuksia, jolla voi edistää oppilaitoksen kehittämistyötä. Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry tarjoaa koulutuksia Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla oppilaitoksille.

Alla olevan kuvan tiedot päivitetty 4.10.2023. Osoitteesta: Seuranta virveli

Scroll to Top