Työhyvinvointiseminaarista vinkkejä jaksamiseen

16.11.2018

Pippa Laukan mielestä hyvinvoinnissa ei ole varsinaisesti yhtä kikkaa. (Kuva: Kaisu Jouppi)
Pippa Laukan mielestä hyvinvoinnissa ei ole varsinaisesti yhtä kikkaa. (Kuva: Kaisu Jouppi)

Väsyneen ihmisen suorituskyky heikkenee, muisti pätkii, mieliala laskee ja elimistö reistaa. Pimeyden lisäksi meitä saattaa lääkäri Pippa Laukan mukaan väsyttää liian lyhyt tai heikkolaatuinen uni, energian käyttäminen vääriin asioihin tai joku lääketieteellinen syy. Pippa Laukka puhuu hyvinvoinnista työssä ja vapaa-ajalla sekä uupumuksesta PLU:n järjestämässä Työhyvinvointiseminaarissa 27.11. Framissa Seinäjoella.

– Jos on erityisen väsynyt, kannattaa selvittää, johtuuko väsymys tai huono jaksaminen esimerkiksi raudanpuutteesta, kilpirauhasen toimintahäiriöstä tai muusta piilevästä sairaudesta. Terveet elämäntavat ovat usein menestysresepti väsymyksen torjumiseen. Ja kun on väsynyt, pitää uskaltaa levätä, toteaa Pippa Laukka.

Oma hyvinvointi tallautuu Laukan mukaan työsuoritusten ja arkisten velvoitteiden jalkoihin, vaikka energisempi ja jaksavampi henkilö on ennen kaikkea ihmisen itsensä etu.
- Hyvinvoinnissa ei varsinaisesti ole yhtä kikkaa, vaan terveellisten elämäntapojen kokonaisuus ratkaisee. Itse huomaan väsyväni arjessa heti, jos en nuku kahdeksaa tuntia yössä.

Työhyvinvointiseminaarissa puhuvat myös Sedussa sosiaali- ja terveysalaa opettava Mervi Ropponen, henkilöstö-, sosiaali- ja terveysjohtaja Raija Ranta, työhyvinvointipäällikkö Elisa Saunamäki sekä työhyvinvointisuunnittelija Marja Mäkiniemi.

Ilmoittaudu seminaariin viimeistään 21.11.! Seminaari alkaa kahvitarjoilulla klo 9.30.