Valmennustietoa Suomen huipulta!

8.1.2019

Jukka Vakkila jakaa valmennusoppia 
Pohjanmaan Urheilugaalaseminaa-
rissa. 
Kuva: Suomen Palloliitto / Jussi Eskola
Jukka Vakkila jakaa valmennusoppia Pohjanmaan Urheilugaalaseminaa- rissa. Kuva: Suomen Palloliitto / Jussi Eskola

Kaikille valmennuksesta kiinnostuneille on tarjolla mielenkiintoista kuultavaa Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:n järjestämässä Urheilugaalaseminaarissa 26.1. OmaSp Stadionilla. Seminaarissa puhuvat pitkään Suomen jalkapallon huipulla menestynyt ja edelleen arvostettu jalkapallovalmentaja Jukka Vakkila sekä valmennuspäällikkö Petra Ranta-aho Seinäjoen Taitoluistelijoista.

Jukka Vakkila kertoo valmennuksen polusta ”alhaalta ylös” eli lapsesta aikuiseen. Hän painottaa monipuolisen liikunnan ja urheilun harrastamisen ohella valmennettavan omaa halua ja intoa.

- Nykyään mennään liikaa ohjelmointiin eli aikatauluista huolehtimiseen ja ehtimiseen harjoituksista toiseen. Tulisi enemmän ajatella sitä, onko urheilun harrastamisessa tunne mukana, toteaa Jukka Vakkila. Hän kantaa huolta myös päivittäisen luontaisen liikunnan vähenemisestä.

Vakkila on hakenut valmennusoppeja muun muassa Saksasta Kölnin Urheilukorkeakoulusta sekä Englannista. Ulkomailta saadut opit auttoivat häntä näkemään valmentamista kokonaisvaltaisesti.

- Olen päässyt hyödyntämään oppeja myöhemmin valmentajakoulutuksissa, muun muassa analysointitaitoja, joita olen pyrkinyt tuomaan myös koulutettavilleni. Lisäksi olen hyötynyt useaan otteeseen ulkomailta saaduista muistakin opeista ja monista kontakteista, kertoo Jukka Vakkila, joka toimii myös Suomen Jalkapallovalmentajat ry:n puheenjohtajana.

Valmennuspäällikkö Petra Ranta-aho puhuu seminaarissa seuravalmennuksen järjestelmän kehittämisestä.

Maksuton seminaari alkaa klo 12.00 ja päättyy n. klo 14.30. Tarjoilun vuoksi seminaariin pyydetään ilmoittautumaan PLU:n kotisivujen koulutussivuilta.