Aktivoi itsesi nauttimaan kevättalvesta

20.2.2019

Pakastimesta vitamiinit hyötykäyttöön! (Kuva: Pixabay.com)
Pakastimesta vitamiinit hyötykäyttöön! (Kuva: Pixabay.com)

Talvilomakausi on meneillään, ja monet viettävät paljon aikaa kotisohvilla seuraten talviurheilua, muun muassa huomenna alkavia hiihdon MM-kisoja. Suomessa talvikelit jaksavat yllättää vaihtelevuudellaan, mutta vaikkei hiihtoladuille pääsisikään, ei sohvaperunaksi kannata jäädä.

Vaihtelevat kelit eivät estä meitä harrastamasta monipuolista liikuntaa. Jos tämä ajatus tuntuu epäuskottavalta, muistuttavat PLU:n va. harrasteliikunnan päällikkö Johanna Lähdesmäki ja va. terveysliikunnan päällikkö Turo Shemeikka monien alueemme kuntien tarjoamista monipuolisista liikuntamahdollisuuksista.

– Kannattaa lähteä uimaan tai kuntosalille yksin tai ryhmässä. Lomalla kannattaa panostaa perheen yhteiseen aikaan ja yhdessä liikkumiseen. Ja ne MM-kisojen mitalikahvit kannattaa korvata vaikka terveellisemmällä marjarahkalla!

Monipuolisuutta ei pidä unohtaa ravinnonkaan suhteen. Kauppareissuilla kannattaa laajentaa omaa värikirjoaan ja kokeilla rohkeasti esimerkiksi itselle oudompia hedelmiä ja vihanneksia. Niistä saattaa saada uusia, pysyviä ahaa-elämyksiä omaa ja perheen ruokavaliota monipuolistamaan. Tähän aikaan vuodesta on myös hyvä tarkastaa, mitä marjakätköjä omasta pakastimesta löytyy ja ottaa vitamiinit hyötykäyttöön.