Herätä lomakroppa aamulenkillä tai kevyellä jumpalla

25.6.2019

Turo Shemeikka kannustaa liikkumaan kesällä kevyesti, säännöllisesti ja monipuolisesti.
Turo Shemeikka kannustaa liikkumaan kesällä kevyesti, säännöllisesti ja monipuolisesti.

Juhannuksen jälkeen moni meistä aloitti ehkä viikkojenkin pituisen kesäloman. Hekin, joilla lomaa ei syystä tai toisesta ole, nauttinevat elämästä myös löysemmin rantein.
Lomamoodi tai ei, kannattaa kesällä ladata akkuja ja levätä. Mutta liikuntaa ja kuntoilua ei pidä unohtaa.
- Kesällä kannattaa pyrkiä, jos mahdollista, liikkumaan kevyesti, matalalla sykkeellä, mutta monipuolisesti ja säännöllisesti. Kesälomalla suoritettu matalasykkeinen liikunta onkin tehokas lääke työstressin purkamiseen. Hyviä suositeltavia kesälajeja ovat muun muassa vesivyöjuoksu järvessä, pyöräily tai lenkkeily sellaisissa maastoissa, joita ei talvisaikaan pääse hyödyntämään, sanoo va. terveysliikunnan päällikkö Turo Shemeikka Pohjanmaan Liikunta ja Urheilusta. Siis tutustumaan metsien polkuihin ja rinteisiin!

Turo antaa hyvän vinkin myös loman alkuun: ensimmäinen lomaviikko kannattaa ottaa rennosti ilman minkäänlaisia aikatauluja. Myös some-maailmasta kannattaa pyrkiä irti. Lomapäivinä keho kannattaa myös ”herättää” aamulenkillä tai kevyellä jumpalla kesäisestä luonnosta nauttien.
- Aamulenkkien vaikutuksen huomaa viimeistään loman lopussa, ja siitä on helppo jatkaa säännöllistä liikuntaa töihin palatessakin. Paineita säännöllisestä liikunnasta ei kuitenkaan saa ottaa, ja herkkujakin saa välillä syödä.