Referenssejä

”PLU räätälöi kohderyhmälle sopivaa, omaperäistä ja hyväntuulista ohjelmaa yrityksen virkistyspäivään. Liikkumisen riemua aikuisille pilke silmäkulmassa. Suosittelemme lämpimästi kaikenikäisille.”
Anu Luukko, Uppalan Kartano

Pauli Pitkäranta ja Kirsi Syrjämäki suosittelevat taukojumppaa kaikille.
Johanna Lähdesmäki (oikealla) liikuttaa Helatukun väkeä.

Helatukku Finland Oy:

Taukojumppa korvasi perjantaipullan

 

Taukojumppa tuli keväällä 2019 säännölliseksi työviikon päättäväksi ohjelmaksi Helatukku Finland Oy:n perjantai-iltapäiviin Yrittäjäntiellä Seinäjoella. Va. harrasteliikunnan päällikkö Johanna Lähdesmäki on suunnitellut henkilökunnalle kaksi kuuden kerran taukojumppapahetkeä. Perjantaipullan lisäksi onkin nyt tullut virkistävä, 20 minuutin yhteinen liikuntahetki, joka tuo energiaa työviikon viimeisiin tunteihin.
– Taukojumppa on hyvää, ennalta ehkäisevää liikuntaa, jota voin suositella kaikille. On hienoa, että työnantaja kiinnittää asiaan huomiota ja haluaa näin kannustaa meitä pitämään huolta omasta kunnostamme. Lisäksi ammattilaisen ohjeita on mielekästä soveltaa myös omaan tekemiseen ja kunnosta huolehtimiseen, sanoo vuodesta 2011 Helatukussa toimistopäällikkönä työskentelevä lapualainen Kirsi Syrjämäki.

 

 

Helatukun varastolla vuodesta 2014 työskentelevän seinäjokelaisen Pauli Pitkärannan mukaan taukojumppa yhdistää toimiston ja varaston yhteensä yli 20 henkilön työporukan. Jokainen osallistuu siihen tietenkin oman työtilanteen ja oman kunnon mukaan.
– Vaikka ohjatun taukojumpan lisäksi ei jumppaliikkeitä tule tehtyä omasta aloitteesta kovin usein, voin silti suositella taukojumppaa kaikille. Jumpan ansiosta tulee ajateltua liikunnan harrastamista muutenkin. Tuntuu hyvältä, että työnantaja järjestää meille näitä mahdollisuuksia, miettii Pauli Pitkäranta. Taukojumpan lisäksi Helatukku tarjoaa työntekijöille harrastusmahdollisuuksia vapaa-aikana Uimahalli-Urheilutalolla ja Bullerintien monitoimihallilla.

 

 

 

 

 

Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry tarjoaa työyhteisöille liikuntapalveluja periaatteella ”Tuomme palvelut lähelle Sinua!”. Ohjattujen liikuntahetkien lisäksi nykyään Komia-nimisessä tuotevalikoimassa on muun muassa kaupunkisuunnistusta, valmennusta ja seikkailuhenkinen tiimirata. Jokainen tuote räätälöidään yritykselle sopivaksi, kuten taukojumpat Helatukussa sisätiloissa tai ulkona.

Turo Shemeikka ja Inbody-ensikertalainen Saija Ruokoja
Anu Hietikko-Kaukola vertailee testituloksia vuosittain.

Sedun henkilökuntayhdistys:

 

Testaustuloksista lisämotivaatiota

 

Seinäjoen Koulukadulla Sedun toisessa kerroksessa käy toukokuisena tiistaina kuhina. Lähes 40 henkilöä käy mittauttamassa kehon koostumustaan Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry:ltä tilatussa palvelussa. Va. terveysliikunnan päällikkö Turo Shemeikka ottaa testattavat yksitellen uuden InBody-mittauslaitteen kahvoihin. Itse mittauksen tekeminen kestää vain pari minuuttia. Lopuksi kehon ominaisuuksien erilaisia arvoja käydään läpi ryhmäpalautteessa.
– Tilasimme palvelun alun perin työkaverini aloitteesta, joka oli lukenut asiasta netissä. Sitten henkilökuntayhdistyksemme teki päätöksen asiasta. Jokainen maksaa mittauksesta itse ja osallistuu siihen omalla ajallaan. Seinäjoen lisäksi henkilökuntaamme osallistuu testaukseen myös Lapualla ja Ähtärissä eli meitä on yhteensä noin 70, kertoo talouskoordinaattori Saija Ruokoja.
Ensikertalaisena Saija Ruokoja koki InBody-mittauksen helppona ja mielenkiintoisena, ”piti vain tuoda itsensä paikan päälle”. Testitulokset eivät olleet hänelle itselleen mitenkään yllättäviä, mutta motivoivia. Lenkit lasten ja koiran kanssa saavat jatkossa kaverikseen ehkä vähän kuntosaliharjoittelua.

 

Ravitsemispalveluvastaava Anu Hietikko-Kaukolalle Inbody-mittaus on tuttu jo useammalta kerralta. Hän on käynyt testattavana sekä PLU:n toimistolla Elinkeinotalolla että kuntoutuksessa olleessaan. Säännöllisesti muun muassa maastopyöräilyä, polkujuoksua, sauvakävelyä ja hiihtoa harrastavana Anu pyrkii käymään mittauksessa noin kerran vuodessa.
– Vertaan aina uusia arvoja edellisiin, ja yleensä ne käyvät käsi kädessä omien tuntemusten kanssa. Erityisesti minua kiinnostaa painon, viskeraalirasvan ja lihastasapainon kehitys, kertoo Anu. Mittaustulokset kiinnostavat häntä yleisemmin myös oman ammatin puolesta. Nuoret opiskelijat olisi saatava ajattelemaan säännöllisen ja oikeanlaisen ravinnon merkitystä, sillä kuten Anu sanoo: ”Vain syöty ruoka on terveellistä.”

Luotettavat ja luottamukselliset testaukset motivoivat parhaimmillaan parantamaan heikkoja ominaisuuksia kohti parempaa jaksamista ja hyvää oloa. Pohjanmaan Liikunta ja Urheilu ry tarjoaa työyhteisöille testauspalveluja ja pystyy tuomaan ne myös asiakkaan luo.

"Epecin KKI-kampanjan (Lisää liikettä Epec) tavoitteeena oli kannustaa henkilöstöä säännölliseen ja monipuoliseen liikuntaan tarjoamalla mahdollisuuksia matalan kynnyksen liikuntalajikokeiluihin. Erilaiset vapaaehtoiset lajikokeilut toteutettiin viikoittain tammikuusta toukokuuhun 2016. Lajikokeilujen lisäksi kampanja sisälsi erilaisia luentoja mm. terveellisestä ravinnosta.
Terveellisten elämäntapojen tukemiseksi käynnistimme kampanjan ajaksi myös Epecin oman painonpudotuskilpailun kaikille halukkaille. Kilpailuun sisältyi PLU:n kehonkoostumusmittaukset. Kilpailu innosti väen toden teolla huomioimaan terveelliset elämäntavat, ja kevään aikana saimme huimia tuloksia!"
henkilöstöpäällikkö Riikka Rajala, Epec Oy