Solia

Soveltavan liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA opastaa ja neuvoo, tarjoaa kokeilu- ja vuokraustoimintaa sekä auttaa oman välineen hankinnassa jakamalla tietoa ja antamalla asiantuntijalausuntoja. SOLIA on mukana myös eri tahojen yhteistyötapahtumissa ja osallistuu liikunnan ja urheilun apuvälineiden kehitystyöhön. SOLIA vuokraa liikunnan ja urheilun apuvälineitä kaikille ilman vamma-, diagnoosi- tai järjestörajoja. Välineet sopivat pääsääntöisesti itsenäisesti liikkuville.

SOLIA palvelee viidestä yksiköstä ympäri maata. Yksiköt ovat Rovaniemellä, Maskussa, Kuopiossa, Seinäjoella ja Helsingissä. Lisäksi SOLIA:n koulutetut vertaisohjaajat tukevat ja auttavat välineiden kokeilussa lähellä kotipaikkakuntaa. Vertaisohjaajaan voi ottaa yhteyttä ja kysyä vinkkiä, neuvoa tai tukea välinekokeilussa. Jos vertaisohjaajalle sopii, voi hänen kanssaan sopia vaikka tapaamisesta välinekokeilun merkeissä ja kokeilla välinettä yhdessä.

Välineet.fi on toimintavälineitä sekä vammaisurheilun ja -liikunnan apuvälineitä vuokraavien tahojen yhteinen verkkopalvelu. Tarkoituksena on helpottaa asiakasta löytämään sopiva, juuri hänen tarvitsemansa apu- tai toimintaväline.

Mukana verkkopalvelussa ovat Soveltava liikunnan apuvälinetoiminta SOLIA, Malike, Pajulahden Soveltavan liikunnan osaamis- ja resurssikeskus, Kaikkien Yyteri, Respecta, Oulun, Turun ja Jyväskylän kaupungit. Lisäksi sivuilta löytyvät laskettelukeskukset, jotka tarjoavat erityisryhmille soveltuvia lasketteluvälineitä.

Tavoitteena on saada kaikkien Suomessa toimintavälineitä ja vammaisurheilun ja -liikunnan apuvälineitä vuokraavien palveluntarjoajien yhteystiedot sekä kotisivu- ja varauskalenterilinkit yhteisten www.välineet.fi -sivujen alle.

Liikuntavälineet sekä varaustilanteen pääset näkemään tämän linkin takaa >>>

Lisätiedot:
SOLIA, apuvälineneuvoja
Jukka Parviainen
puh. 045 677 0516, solia(at)vammaisurheilu.fi